Dødsgod påskekrim!

Skrivi av 6-9 år, 8.-10. trinn, Lesetips, Voksne

For mange hører krimbøkene påskekosen til, og heldigvis kan denne tradisjonen holdes i hevd uansett hvor du måtte befinne deg denne påsken! Du trenger faktisk ikke forlate hjemmet ditt en gang, her har vi samla noen av våre beste krimbøker for lesere i alle aldre, og alt er tilgjengelig fra vår e-bokapp, Bookbites!

Skoddefyrstens hevn av Lars Mæhle

Den lille byen Heimvik er en rolig by, men ei natt blir det begått innbrudd på Saras Dyreklinikk. Lensmann Winston Indregård er en litt lat lensmann og han er sikker på at det er rusmisbrukeren Skoddefyrsten som har gjort det. Barnebarnet til lensmannen, Siri, har dannet sitt eget detektivbyrå sammen med Max, for å hjelpe bestefaren. De tror ikke saken er så lett som det ser ut til, og starter derfor sin egen etterforskning.
Passer godt til lesere mellom 6 og 12 år!

Filmmysteriet av Martin Widmark

Lasse og Maja har sitt eget detektivbyrå; LasseMajas detektivbyrå, og de etterforsker saker når de ikke er på skolen. En berømt filmregissør kommer til byen for å spille inn en film. Politimesteren får en rolle i filmen, men han må la seg bli innelåst i et bur en hel natt, for å få kontakt med følelsene sine. Han tar selvsagt utfordringen! Akkurat den natta blir det begått et innbrudd hos optikeren, det blir kun stjålet ei klokke, men gulvet i kjelleren er også brutt opp. Hva har egentlig skjedd, lette tyven etter noe?
Passer godt til lesere mellom 6 og 9 år!

Tapte kosedyr detektivbyrå av Ove Raymond Gyldenås og Bård Sletvold Torkildsen

Privatdetektiven Tobias Mikkelsen er ekspert på å finne igjen tapte kosedyr, og i denne historien må han hjelpe 7 år gamle Louise Larsen som har mistet kosedyna Fru Blund. Tobias gjør hva som helst for å løse mysteriene og for å få frem sannheten. Og ikke minst, tjene penger så han kan kjøpe mer godteri.
Passer godt til lesere mellom 6 og 9 år!

Revolvergutten av Arne Svingen

Robin Hood Evensen vokser opp i en kriminell familie og vet mye om forbryterbransjen. Faren hans slipper ut av fengsel igjen og Robin gleder seg til at ting skal bli normalt igjen, men noen er ute etter faren hans. Plutselig befinner Robin seg i et dramatisk oppgjør mellom tøffe kriminelle.
Passer godt til lesere mellom 9 og 12 år!

Dukken av Ingunn Aamodt

Eva arver en dukke av bestemoren, og hun blir skikkelig skuffa, for hun ønsket seg en diamantring. Derfor mishandler hun dukken, men hun aner ikke at dukken har vodoo-krefter. Alt hun gjør mot dukken vil skje med henne også, og en dag får hun lillesøsteren sin til å rive hodet av på dukken…
Passer godt til lesere mellom 9 og 12 år!

Harpa av A. Audhild Solberg

Agnes skal være hos tanta, onkelen og fetteren sin Sindre, i høstferien. De bor i ei lita bygd som heter Elverdal og Agnes ser for seg at dette blir ei kjedelig uke. Sindre vil henge med kompisen Ben og nabojenta Tyra virker veldig opptatt. Men, så oppdager de fire tenåringene noe fryktelig i skogen og alt forandrer seg. Det er noe som ikke stemmer, noe uhyggelig foregår og plutselig forsvinner en av dem.
Passer godt til lesere mellom 9 og 12 år!

Enkebyen av Thomas Enger

Jorda er overbefolka, det er for lite mat og vann så alle kan overleve. Derfor finnes byen Enkebyen. Ett medlem i hver familie kan ofre seg, for at resten av familien kan bo trygt i Enkebyen. En voldsom flom sender Stella (16 år) og faren hennes på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter hvert kommer de frem til Enkebyen, og der får de bo fordi moren til Stella jobber der som lege. Mange jenter og kvinner har forsvunnet i Enkebyen, og Stella innser at hun er i livsfare, kun fordi hun er jente. Byen er ikke så trygg som de trodde og ingen gjør noe for å stoppe det som skjer.
Passer godt til lesere mellom 12 og 15 år!

Ny melding av Magnhild Bruheim

Kari Marie, Kami blant venner har forsvunnet. Hun gikk hjem fra bussen sammen med en ukjent gutt og siden har ingen sett henne. Plutselig får venninna, Bente, sms fra telefonen til Kami. Er det hun selv som sender dem, eller bruker noen andre telefonen hennes? Og kan det hende at hun har rømt frivillig, eller blir hun holdt som fange?
Passer godt til lesere mellom 12 og 15 år!

Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren

Tamar og Clea starter i samme klasse på dramalinjen på Norra Latin i Stockholm. Tamar vil bli skuespiller, mens Clea har vokst opp på teater og filminnspillinger. Tamar har flytta fra familie og venner, flyttet til en ny by. Clea har bodd i Stockholm hele livet har en selvfølgelig posisjon på skolen. Den gamle skolebygningen rommer mange hemmeligheter. Det går en vandrehistorie som skal ha skjedd i aulaen når skolen kun var en gutteskole. Det er vanskelig å skille mellom sannhet og myter, og kan det gjemme seg noe i skyggene på Norra Latin?
Passer godt til lesere mellom 12 og 15 år!

Størst av alt av Malin Persson Giolito

Leseren blir presentert for et klasserom, her er det 5 elever og 1 lærer. Alle unntatt en person har blitt skutt. Det er hovedpersonen, Maja Nordberg, hun er 18 år og er historiens eneste forteller. Så spoler vi 9 måneder frem og Maja sitter i retten, tiltalt for mord og tilskyndelse til mord. Hun har Sveriges mest berømte forsvarsadvokat ved sin side, Maja og familien er rike og kun det beste er godt nok. Dette er et rettsalsdrama, det er hevet over enhver tvil at hun skjøt og drepte både kjæresten Sebastian og bestevenninnen Amanda, men hva har Maja å si til retten?

Alt er mitt av Ruth Lillegraven

Clara og Haavard bor i en arvet villa på Oslo vest, han er lege og hun har en toppjobb i Justisdepartementet. Men så rammes Oslo av flere drap på folk med innvandrerbakgrunn, og saken havner etter hvert på justisministerens bord. Dette er en psykologisk thriller, og ingenting er slik man tror.

Jeg vet hvor du bor av Unni Lindell

Marian Dahle sliter med ettervirkninger fra sin forrige sak og huset hun har flyttet inn i, invaderes av maur. Det kan også virke som om noen følger etter henne. Marian har akkurat begynt å jobbe med en gammel sak; for femten år siden forsvant seks år gamle Thona fra en parsellhage i Oslo. I parsellhagen bor fortsatt duedamen, hennes sønn var lenge mistenkt for å ha bortført Thona. Marian tar også kontakt med Thonas mor, som fortsatt tenker mye på datteren som plutselig forsvant.
I ly av gjenopptagelsen settes en brutal hevn ut i livet. Menn blir kidnappet, torturert og forsøkt drept. Ingen skjønner sammenhengen, før det nesten er for sent.

Vi ønsker deg en god lesepåske!