Lesekiosken

Lesekioskene er et nasjonalt litteraturformidlingsprosjekt i regi av Foreningen !les, støttet av Sparebankstiftelsen DNB. Prosjektet består i å fylle vernede telefonkiosker med bøker for å gjøre litteratur og gode leseopplevelser lett tilgjengelig, og fungerer etter prinsippet gi en bok, ta en bok.

I Lesekioskene kan du finne nytt gratis lesestoff, og sette igjen bøker som andre vil ha glede av. Den 3. juni 2020, åpnet Lesekiosk nummer 20 av 100, i Kirkegata 45 på Lillehammer.

Siden 14. desember 2021, har Lillehammer bibliotek vært Lesekiosk-fadder. Vi sjekker innom ukentlig for å sørge for at alt er i orden, og fyller på med nye bøker månedlig. Kiosken er døgnåpen og sikrer deg tilgang på ny litteratur akkurat når det passer deg. Her er det altså mang en mulighet for å sikre seg noen skatter!

På veggen inne i Lesekiosken, henger en plakett med diktet jeg måtte også begynne et sted (fritt etter TC) av Terje Thorsen, som gir enhver lillehamring gåsehud og et ekstra varmt, bankende, stolt hjerte. Men hvem skjuler seg bak initialene TC? Les Cathrine Strøms intervju med poeten her.

God lesning!

Sist endra: 11. januar 2022