For studenter

Er du student, og lurer på hva Lillehammer bibliotek og litteraturhus kan hjelpe deg med? Om du ikke finner svar i oversikten under, kontakt oss her.

Arbeidsplasser

Hos oss har du tilgang til PC-er, trådløst nettverk, grupperom og stillerom. Vi har også mange arbeidsplasser i andre etasje og inne på Leseriet.

Pensum


Vi ber studenter ved Høgskolen i Innlandet – studiested Lillehammer, om å benytte høgskolens bibliotek til bestilling av pensum.

Om du er privatist, eller bor i Lillehammer og har ditt studiested utenombys, hjelper vi gjerne til med bestilling av pensumlitteratur. Du kan også bestille selv, gjennom tjenesten Bibsøk. Du kan selv velge hvilket bibliotek bøkene skal sendes til, og du blir varslet så fort bøkene er kommet fram.

Veiledning, kildehenvisning og tilgang til databaser?

For hjelp til studieteknikk, søking, skriving, kildekritikk og kildehenvisninger, kan disse nettsidene være til god hjelp:

  • Søk & skriv: er laget for alle studenter som ønsker å lære mer om informasjonssøk, studieteknikk og akademisk skriving, uavhengig av studiested og -emne.

    Søk & Skriv er et samarbeid mellom bibliotekene ved Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo samt Institutt for filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Bergen. Norges Handelshøyskole har tidligere deltatt i samarbeidet.
  • Kildekompasset: viser hvordan du henviser riktig til kilder, og hvordan du vurderer kvaliteten på en kilde.

    Kildekompasset er et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Stavanger.


Høgskole -og universitetsbibliotekene tilbyr en ganske full pakke til sine studenter. Om du er student ved Høgskolen i Innlandet – studiested Lillehammer, er høgskolebiblioteket stedet å kontakte om du trenger:

  • En til en veiledning med bibliotekarer. Avtal tid med en bibliotekar som setter av tid til å gi veiledning i informasjonssøk.
  • Kurs i kildehenvisning, kildekritikk, akademisk skriving og informasjonssøk.
  • Som student har du tilgang til en mengde databaser gjennom høgskolebiblioteket. Husk at du kan bruke din FEIDE-innlogging om du trenger tilgang hjemmefra.

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Fra Nasjonalbibliotekets nettbibliotek har du tilgang til enorme mengder digitaliserte bøker, aviser, bilder, tidsskrift og kart. Mye av materialet er sperret for bruk utenfor Nasjonalbibliotekets lokaler, men det er mulig å søke om tilgang slik at du kan lese dette hos oss.

Sist endra: 13. september 2023