Et meråpent bibliotek

Bilde av utsiden av Lillehammer bibliotek. Med tilgang til meråpent bibliotek trenger du ikke sitte ute lenger

Nå er det er ingen grunn til å sitte ute og vente! Med tilgang til meråpent bibliotek vil du ha adgang til våre lokaler og fasiliteter utenom betjent åpningstid.

Hvorfor meråpent?
Gjennom meråpent har du tilgang til enkelte av våre tjenester når det passer deg. Jobber du seint er det ikke alltid så enkelt å komme seg på biblioteket før vi stenger, og kanskje du har lyst til å sitte og jobbe her utover kvelden, lese avisene våre før vi åpner om morgenen eller bare besøke biblioteket ditt akkurat når du vil. 

Hvordan få tilgang til meråpent?
Du må være 18 år, ha gyldig nasjonalt lånekort og signere en avtale for bruk av det meråpne biblioteket.

Slik får du tilgang til meråpent bibliotek:
Har du et gyldig nasjonalt lånekort, må du signere en kontrakt med retningslinjer for bruk av det meråpne biblioteket. Da vil lånekortet sammen med pin-kode fungere som et adgangskort, og du vil få tilgang til biblioteket utenom betjent åpningstid.

Dette gjør du ved å logge inn i Bibliofil-appen. Velg Min side i menyen, og deretter Min profil. Her må du velge Ja, gi meg tilgang til Meråpent bibliotek, lese igjennom kontrakta og signere i ID-porten.

Og som alltid, er det noe du lurer på – så spør oss!

Når er biblioteket meråpent?
Biblioteket er meråpent i de ubetjente timene mellom 07.00 til 22.00 alle dager, hele året. Det betyr at om du har meråpenttilgang, kan du også besøke oss på søndager og helligdager. 

Regler for bruk av meråpent bibliotek:
Biblioteket er et offentlig rom som skal være til glede og nytte for alle. Meråpent bibliotek bygger på tillit, og ved aktivert tilgang forplikter du deg til å overholde følgende regler:

  • Ditt bibliotekkort og meråpen-tilgangen er personlig, og det er ikke tillatt å slippe inn personer som ikke har egen tilgang. Unntaket er barn under 18 år, som kan slå følge med foresatte. Foresatt må være til stede i biblioteket sammen med barnet.
  • Det er ikke lov å bruke eller være påvirket av rusmidler i biblioteket.
  • Lokalene må forlates ved brannalarm. Nødutgangene er merket med skiltet grønn løpende mann. Heisen er stengt i ubetjent bibliotektid, slik at 2. etasje av biblioteket dessverre ikke er tilgjengelig for rullestolbrukere utenfor normal åpningstid.
  • Betjeningen er kun tilgjengelig for spørsmål og veiledning i betjent åpningstid.
  • Hold et lavt støynivå og vis hensyn til andre. Biblioteket skal være et hyggelig og trygt sted for alle. Lovbrudd, truende eller sjenerende oppførsel som støy, sjikane og lukt er ikke tillatt. 
  • Biblioteket er et offentlig rom, det er ikke tillatt å oppbevare personlige eiendeler her.
  • Ved arrangement skal besøkende vise spesielt hensyn, slik at man ikke er til sjenanse for programmet på scenen eller publikum i salen.
  • Husk å rydde etter deg.
  • Du må alltid framvise lånekort med gyldig meråpent-tilgang, og ha dette klart ved stengetid. Kontroller forekommer regelmessig. 

Brudd på reglene resulterer i inndragelse av retten til å bruke Lillehammer biblioteks meråpne tilbud. 

Biblioteklokalet er videoovervåket. Overvåkingen er av hensyn til din sikkerhet og for å beskytte bibliotekets inventar og utstyr. Hærverk og tyveri vil bli politianmeldt, og du blir stilt økonomisk ansvarlig for eventuelle ødeleggelser. 

Tilbud under meråpent bibliotek:
Som besøkende i meråpent, kan du benytte lokalene, låne, levere, søke og bruke publikumsmaskiner. Du kan også sitte her og arbeide eller studere, grupperommene våre er åpne dersom dere er flere som ønsker å jobbe sammen, og det trådløse nettet er oppe som vanlig. Nettverksnavn og passord finner du ved hvert skrankepunkt. 

Sist endra: 16. januar 2024