Om oss

Lillehammer bibliotek er plassert i sentrum av Lillehammer, i store lokaler i Meierigården. Kom innom biblioteket vårt og oppdag nye bøker, klassikere, lydbøker, filmer og tidsskrifter. Få hjelp av betjeningen til å finne akkurat det du er ute etter, eller bare kom innom for en kopp kaffe og en matbit, eller bare for å slappe av.

Lillehammer bibliotek får ukentlig inn mange nye bøker og andre medier du kan låne. Hver dag legger vi fram de største avisene, regionsaviser og lokalaviser. Vi har også tidsskrifter, filmer og mange lydbøker til utlån.

Bøker du ønsker, som vi ikke har, kan vi ofte skaffe fra andre bibliotek. Studenter på høgskolen må bruke biblioteket sitt.

Last ned BookBites på nettbrett eller telefon med iOS eller Android og å få tilgang til eboksamlinga til Innlandet.

Bøker du har lånt i andre bibliotek i Norge kan du levere hos oss. Vi sender dem tilbake til eierbiblioteket. Pass på å levere i god tid før fristen, da transport tar noen dager.

Biblioteket har små samlinger med bøker på andre språk som vi bytter ut med jevne mellomrom.

Lånere over 18 år med nasjonalt lånekort kan skrive kontrakt for å bruke biblioteket utenfor betjent åpningstid.

Litteraturhus Lillehammer er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, Lillehammer bibliotek, Nansenskolen, Høgskolen i Innlandet og Stiftelsen Lillehammer Museum. Alle arrangementene foregår i Lillehammer bibliotek. For program, se: www.litteraturhuslillehammer.no

Ditt ansvar

Det er gratis å låne på biblioteket. Det er bare mulig å låne hvis du har med lånekort. Første lånekort er gratis, tapt lånekort erstattes med kr. 20,-. Du kan også laste ned lånekortet i Bibliofil-appen, og betjene dine lån der.

Normal lånetid er 4 uker. Filmer og e-bøker har kortere lånetid. Aldersgrense for lån av film følger anbefalt aldersgrense. Biblioteket er ikke ansvarlig for skader som måtte oppstå på avspillingsutstyr.

Lånetiden kan ofte forlenges. Dette kan du gjøre via nett, i appen, eller ved å ta kontakt med biblioteket.

For sen innlevering kan medføre gebyr. Purregebyr må betales i biblioteket. Kortet sperres for utlån straks gebyret når kr. 100,-. Tapt eller skadet materiale må erstattes.

Du får nasjonalt lånekort som kan brukes i de fleste bibliotek i Norge. For å få lånekort kreves adresse og personnummer. Les mer om lånekortet og hvilke personopplysninger som lagres på www.lanekortet.no.

Adresseinformasjon og personnummer vil kun bli brukt i kommunikasjon med kommunalt faktureringssystem.

Gebyrer

Nytt lånekort koster kr. 20,-.

Ved for sein levering:

1. purring kr. 30,-