Digitale ressurser

Bibsøk

Med Bibsøk kan du enkelt bestille inn bøker fra andre bibliotek. Du kan selv velge hvilket bibliotek bøkene skal blir send til. Du blir varslet så fort bøkene er kommet fram.

Europeana Libraries

Fra Europeana Libraries får du tilgang til millioner av bøker, malerier, filmer, gjenstander og arkivmateriale fra hele Europa.

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek (Bokhylla.no)

Nettbiblioteket
Fra Nasjonalbibliotekets nettbibliotek har du tilgang til enorme mengder digitaliserte bøker, aviser, bilder, tidsskrift og kart. Muligheten for fulltekstsøk er en klar styrke, alle ord som står i en utgivelse er gjort søkbare.

Ved bruk av tjenesten vil du fort oppdage at du ikke har tilgang til alt hjemmefra. Alle bøker/aviser har leserestriksjoner knyttet til de forskjellige adgangsnivåene. De kan deles inn i tre:

 1. Tilgang for alle / Tilgang for norske Ip-adresser:
  • Materiale merket med denne tilgangen får du åpnet hjemmefra (så sant du er i Norge)
 2. Tilgang i norske bibliotek
  • Du må møte opp fysisk på ditt lokale bibliotek, for så å bruke deres nett for å få lest
 3. Kan kun åpnes i Nasjonalbiblioteket
  • Kan kun leses fra Nasjonalbibliotekets lokaler. Har da tilgang til alt.

Høsten 2019 ble det lansert en mulighet for å få tilgang til alt som ligger ute på Nettbiblioteket. Dette er et tilgangsnivå som tidligere kun var mulig i Nasjonalbibliotekets lokaler. Ved å logge seg inn med bankID/minID kan du søke om å få tilgang av ditt lokale bibliotek. Dette er kun for brukere som har et forsknings– og dokumentasjonsformål.

For å søke om tilgang må du:

 1. Først inn på https://www.nb.no/applications/access
 2. Velg “Logg inn med minID/Feide”
 3. Logg inn med bankID eller minID
 4. Skriv inn “Lillehammer bibliotek” og send søknad
 5. Du må så møte opp på biblioteket for å få tilgang. Husk å ta med deg det du eventuelt trenger for å logge på med BankID/minID

Søk i Nettbiblioteket

Lovdata Pro

Lovdata Pro (http://lovdata.no/pro/ip)

På bibliotekets trådløse nett og publikumsmaskiner har en tilgang til Lovdata Pro – biblioteksversjonen. Bibliotekversjonen inneholder de fleste av dokumentene som ligger i Lovdata Pro, men enkelte typer rettsavgjørelser og noen rettskilder er ikke tilgjengelige, fordi originalversjonen av dokumentene kan inneholde særlige kategorier av personopplysninger.

Sist endra: 20. februar 2023