Digitale ressurser

Bokhylla

Den viktigste ressursen vi har digitalt er Nasjonalbibliotekets Bokhylla.no.

Det er en nettside hvor det ligger enorme mengder digitaliserte bøker, aviser, bilder, tidsskrift og kart. Pr. 2019 ligger det ute over en halv million bøker og nesten 3 millioner avisutgivelser på bokhylla.no

Bokhylla sin store styrke er muligheten for fulltekstsøk. Alle ord som står i en utgivelse er gjort søkbare.

Sitter man på et bibliotek vil store deler av samlingen være tilgjengelig, men generelt sett vil bøker utgitt etter år 2000 være utilgjengelig.

Høsten 2019 ble det lansert en mulighet for å få tilgang til alt som ligger ute på Bokhylla. Dette er et tilgangsnivå som tidligere  kun var mulig i nasjonalbibliotekets lokaler. Ved å logge seg inn med bankID/minID kan du søke om å få tilgang av ditt lokale bibliotek.  Dette er kun for brukere som har et forsknings– og dokumentasjonsformål.  Kontakt oss for å få mer informasjon om dette.

ATEKST

Atekst tilbyr også å lese gamle aviser I fulltekst, men det er først og fremst et strålende supplement til Bokhylla ettersom du kan søke i helt ferske utgivelser. Her kan du søke i fulltekst i 350 avisers utgivelser.

Denne tilgangen gjelder kun om du bruker bibliotekets nett.

Bibsøk

Med Bibsøk kan du enkelt bestille inn bøker fra andre bibliotek. Du kan selv velge hvilket bibliotek bøkene skal blir send til. Du blir varslet så fort bøkene er kommet fram.

Sist endra: 6. januar 2020