Skrivi av Lesetips

PåskeLes

Etter flere uker med hjemmeskole er det straks klart for PÅSKEFERIE! Da er det tid for gode bøker, påskeegg med godteri, korte eller lange skiturer, hestehov-jakt eller Yatzy.

I år er mange av oss hjemme i påsken og påskeharen må huske å holde 2 meters avstand fra oss, men jeg er sikker på at PÅSKEFERIE – det blir det uansett! Her er noen påsketips til…

Mini

Fargerik kunsthistorie for de minste

Edvarda elsker å male, men hun klarer ikke helt å finne sin egen stil. Derfor jobber hun seg gjennom malestilene i kunsthistorien, og mens hun blir eldre og eldre maler hun berømte og gjenkjennelige motiver fra kunstnere som Munch, Van Gogh og Picasso. Til slutt er hun en gammel dame og finner endelig sitt eget uttrykk, men det er ikke godt å si hva som skjer når letingen endelig er over.

Billedboken finnes som e-bok i BookBites

Hvor er Zook?

Alle elsker myldrebøker! Hvor er Willy, enhjørningen eller barkebilla? Å lete etter figurer og ting i store illustrasjoner får timene til å fly avgårde! Zook har gjemt seg på de merkeligste steder, og Mathias trenger hjelp av en god detektiv for å finne han igjen! Hvor er Zook? episodene på NRK Super er like morsomt som Hvor er Willy! Jeg lover!

Åsted Kråkeslottet barnehage

Det skal være karneval og bollefest i barnehagen. Men så går brannalarmen og i alt kaoset som følger forsvinner en bolle. Nå lurer alle på om det er en bolletyv på ferde. Dette må undersøkes nærmere. Leon og Live er Kråkeslottet barnehages egne detektiver som løser ulike gåter og hverdagsmysterier. 

Denne og flere andre bøker i Kråkeslottet barnehage serien finnes som e-lydbøker i BookBites

Høytlesning for 6 – 9 år

Hver midnatt tennes lysene i Gammeltreet når klokken slår tolv. Alle skogens fugler og insekter og smådyr trekker dit, og Fargerne står i portalene i treet og pensler dem med fargestøv. Dyrene sprer støvet over jorden, og når solen står opp, er det farger over alt. Men nå er noe veldig galt. Biene har begynt å sverme. En liten og lettskremt Farger som heter Gjert, og den ustyrlige lillesøsteren hans Filur, forsøker å finne ut hvorfor. Fargere har egentlig ikke så mye å stille opp med i kampen mot de skumle og sleske Grårottene… Bok 2 kommer til høsten!

Fargerne finnes som e-bok i BookBites

Klikk og titt!

Føler dere at dere har vært igjennom alt av strømmetjenester for film og serier? Fortvil ikke! Alle med nasjonalt lånekort på norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom strømmetjenesten Filmbib . Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode. Her er et lite knippe forslag til spille- og animasjonfilmer som er tillatt for alle.

Medium

Tirill, Oliver og Åtto

Det skal være en utstilling om oldtidens Egypt i museet i Elvestad. En eldgammel mumie er hovedattraksjonen. Siden det skjer en hel del ulykker under forberedelsene får Detektivbyrå nr. 2 en ny sak og undersøke. De må finne ut om det er som ryktene sier at det hviler en forbannelse over den flere tusen år gamle mumien, eller om det er noen som prøver å sabotere utstillingen.

Denne boka og flere andre bøker i Detektivbyrå nr. 2 serien finnes som e-bøker og e-lydbøker i BookBites

“Detektivassistent søkes!” – klassisk krim for 6 – 9 år

Det er sommer og Henny kjeder seg. Moren hennes sitter hjemme med nesa i datamaskinen og er så opptatt av jobben at hun ikke merker at Henny går ut døra. Henny går til biblioteket og på oppslagstavla der ser hun en lapp hvor noen søker etter en detektivassistent. Men for å kunne bli Balthasar Bruns assistent, må hun først løse mysteriet med den forsvunne katten

Boka er innlest av Kåre Conradi og den finnes som e-lydbok i BookBites

Tid for tegneoppgaver!

Øistein har nye ideer og fargeblyanter til enhver høytid, og nå har det kommet en ny “Øisteins påskeblyant”. Den nye boka og tilhørende instruksjonsvideoer på YouTube må man kjøpe -MEN gå på YouTube og søk “Øisteins påskeblyant 2016” – der finner dere morsomme tegneoppgaver!

Sår og morsom lydbok for 9 – 12 år

Buffy By går i klasse 6B på Refstad skole og har fått i oppgave å skrive selvbiografi. Buffy vil helst skrive om slalåm, men aller helst vil hun kjøre slalåm. Hun var på et gratiskurs i slalåm i vinterferien og der viste det seg at hun er et naturtalent. Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift, eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig. Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre… 

Denne glimrende e-lydboka finnes på BookBites

Miljøagentene

Miljøagentene er barnas egen miljøorganisasjon. Hver dag legges det ut et nytt miljøvennlig oppdrag – alt fra Earth Hour til søppelkunst. På denne hjemmesiden ligger også magasinet Miljørapporten gratis tilgjengelig.

Maxi

William Wenton 5

William Wenton er et tolv år gammelt geni og en talentfull kodeknekker. Han har vært gjennom dramatiske reiser og løst tilsynelatende umulige mysterier, og nå befinner han seg på Senter for Misinformasjon. Der er det noe som har gått galt. De nye vaktobotene har tatt kontroll over senteret…

Hele spenningsserien med William Wenton finnes som e-bøker i BookBites

Påskegrøss for tøffeste mellom 9 – 12 år

For ett år siden rev den gale Beate Skym ut hjertene til 13-åringer for å gjenopplive sin døde sønn. Nå skulle man kanskje tro at alt hadde gått tilbake til normalen i Skymdal, og i starten ser det ut som om det er tilfellet: det vanlige og kjipe livet er tilbake, og Thale vil rømme fra det så fort som mulig. Men så begynner det å skje forstyrrende ting. Ingen forstår hva som skjer, eller om det kanskje kan ha noe å gjøre med truslene sendt til håndballaget, sjefsmobberen Irja, eller den nye gjengen fra Oslo som har flyttet til Skymdal for å starte kafé. 

Forrige bok “Ingen sover trygt i natt” og denne her finnes som e-bok i BookBites

Monsterapokalypse for 9 – 12 år

To 13 år gamle nerdete kompiser og deres tidligere mobber prøver å redde drømmejenta når monsterapokalypsen er et faktum. Spørsmålet er hvem som egentlig trenger å reddes, og om de klarer å holde sammen når horder av monstre hamrer på døra i trehytta. Historien er humoristisk, fartsfylt og spennende om antihelter, kameratskap og monstre. Kanskje kjenner dere til Netflix-filmen? Oppfølgeren kommer aldeles straks!

Første boka i serien finnes som e-bok i BookBites

Spenning for 9 – 12 år

Da Yusuf havner i krangel med en som heter Trond på motstanderlaget under en fotballkamp på skolen ender det med at han får rasistiske kommentarer ropt etter seg. Laget hans vinner, men etter kampen oppdager Trond at noen har skåret opp dekkene på sykkelen hans, med Yusufs lommekniv. Han blir rasende, men Yusuf er overbevist om at Trond har stjålet kniven hans og lurt ham i en felle. Men den dagen noen kunne hatt sjansen til å stjele kniven fra garderoben, var ikke Trond på trening… 

Denne og flere e-bøker i Blålys serien finnes i BookBites

Påskepynt!

Fold You So byr på noen heftige utfordringer når det kommer til påskerelatert origami! Men er det noe vi har nok av nå, så er det tid til å prøve og feile!

God påske fra Lillehammer bibliotek!

Stikkord: , , , , Sist endra: 24. januar 2024