Litteraturfestivalen på Lillehammer

Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer har feiret, løftet frem, debattert og skapt en møteplass rundt litteraturen i Lillehammer siden 1995. I dag er den Nordens største litteraturfestival, og ifølge Penguin blant de tjue beste litteraturfestivalene i verden.

Biblioteket og scenen til Litteraturhus Lillehammer er blant festivalens største og mest brukte arenaer, og slik møter du oss ofte i festivaluka! Her fra programposten ‘Det amerikanske valget’ i 2016. Foto: Caroline Strømhylden

Hvert år i slutten av mai, fylles Lillehammer med litteratur, forfattere og publikum, og under festivaluka er det aldri langt til en sal, en kafé eller et sted utendørs hvor litterære aktiviteter finner sted. Her kan du oppleve forfattermøter, opplesninger, debatter, foredrag, prisutdelinger, forestillinger, utstillinger, seminarer, quiz og andre festligheter. Festivalen er dessuten Norges største bransjetreff for forfattere, oversettere, kritikere, forleggere og bibliotekarer.

På sitt beste fungerer festivalen som et møtepunkt for det lille, lokale og det store, globale. Den kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre!

Vil du lese mer om litteraturfestivalens historie, se hvilke programposter som venter, kanskje tenker du på å være med som frivillig og oppleve festivalen fra kulissene, eller har du lyst på litt litterær inspirasjon? Ta turen innom festivalens hjemmeside og begynn nedtellingen til neste festival – og bøkene du måtte ønske å lese på veien finner du på biblioteket!

Sist endra: 23. mars 2021