Påskeles!

Det er tiden for påskeegg, påskegodt, korte eller lange skiturer, hestehov-jakt og yatzy. Det er påskeferie! Og vi tenker jo at alle ferier blir enda bedre med bøker, så vi har samla våre beste lesetips til alle mellom 3 og 12 år.

God lesepåske!


Boktips til lesere mellom 3 og 8 år:

Rot og Bjørne leker med følelser – av Hege Østmo-Sæter Olsnes

Bestevennene Rot og Bjørne har helt forskjellig personlighet. Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, og Bjørne er ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Nå skal de lære om følelser. De lærer om hva som skjer i kroppen når en blir redd, sint og glad, og hvordan kjærlighet føles. 

En god og fin faktabok om hvordan følelser føles!

Camilla

Lån boka av oss, og husk at vi har mange andre bøker om Rot og Bjørne også!

Alvin Pang på rømmen – av Endre Lund Eriksen og Stig Saxegaard

Alvin Pang bor sammen med lillesøster Elvira, mamma og stefaren Freddy i en nedlagt brannstasjon. Alvin er en gutt med store planer og drømmer, men ikke alt blir slik han har tenkt seg det. Alvin er skikkelig og av den veslevoksne typen, mens Elvira er uredd og rett på sak, noe som kan bli i meste laget for Alvin. Det er planleggingsdag i barnehagen og Alvin tror han kan gjøre som han vil siden han skal være hjemme med Elvira og Freddy. Men den gang ei. Freddy vet å sette grenser, noe som gjør Alvin sur. Derfor bestemmer han seg for å rømme og kidnapper Elvira. Men hvor lurt det er, det vil tiden vise. 

God spenning som passer ypperlig til påsken! Du kan også høre musikken om Alvin på Spotify, om du vil!

Camilla

Lån boka av oss, og husk at vi har mange andre bøker om Alvin Pang også!

Turbotvillingene og den store kanonballkampen – av Robert Stoltenberg og Harald Stoltenberg. Illustrert av Leonard Furuberg

Robert og Harald flytter fra byen til et falleferdig hus på landet. Det lukter kumøkk, og alt bygdefolket er interessert i er kanonball. Tvillingene har aldri hørt om kanonball, men nå må de under press fra bølla Sølvi delta i årets viktigste turnering. Heldigvis får de venner som kan hjelpe. 

Mest ultramorsomme lydboka jeg har hørt siden Doktor Proktors prompepulver! (Robert og Harald leser selv !!! )

Hege

Lån papirboka av oss! Du kan også lese eller høre den i Bookbites!

Boktips til lesere mellom 8 og 12 år:

Kjæreste på pause. En bullet journal – av Mari Grydeland. Illustrert av Nora Dåsnes

En sommerferie uten penger, uten kjæreste og uten hyttenabo kan bare bli dritt. Eller? Når Saras kjæreste Emmy setter henne på pause og sommervennen Julie ikke dukker opp, er ulykken komplett. Sara er sikker på at hun må tilbringe sommeren alene, men før hun vet ordet av det har hun klart å vikle seg inn i et nett av drama og løgner som kun hennes bullet journal vet svaret på.

Om alt du ikke bør gjøre mot kjæresten din. Selv om dere har pause. Dette er sjarmerende drama. Nesten som «Halve kongeriket», bare for yngre lesere på mellomtrinnet.  

Hege

Lån boka av oss! Du kan også lese eller høre den i Bookbites!

Snøkattprinsen – av Dina Norlund

Snøkattene bor i en magisk verden langt borte. Der har de hersket i mange år og de har en lang rekke med stolte konger, men de har ingen krone. Ifølge legenden stjal de demoniske revene kongekronen og kastet samtidig en forbannelse over snøkattene. Da faren til Syv dør begynner de eldre brødrene hans å krangle om hvem som har rett til å bestige tronen. Det er bare Syv som våger å dra ut i verden for å lete etter den magiske kongekronen. For kun den snøkattprinsen som bærer kronen, har full makt over kongeriket.

Et elegant eventyr i ett bind, full av fargerike fantasidyr!

Rannveig

Lån boka hos oss!

Bukkekrigerne – av Jonathan Garnier og Amélie Fléchais

Ti år har gått siden mennene i bygda dro sin vei, tvangsvervet til å kjempe i Storkrigen. På ti år har ingen hørt noe fra dem, eller om konflikten. Dermed opprettet kvinnene ordenen Gjetermøy-garden, der de kun de tapreste stridsmøyene blir valgt til å beskytte bygda! Nå som Molly har fylt ti år, kan hun endelig ta fatt på opplæringen som vil la henne tre inn i ordenen, hvis hun viser seg verdig. Enda godt hun har bukken Svartskjegg og vennen Liam som følge på reisen!

Bukkekrigerne minner meg om Adventure time, en varm verden med flotte tegninger, karakterene er både morsomme og modige. En fin blanding av varm,  spennende og morsom. 

Rannveig

Lån boka av oss! Og om du allerede har lest den første, vil du kanskje lese de neste tre også?

Hør her’a!- av Gulraiz Sharif

15 år gamle Mahmoud ser for seg en sommerferie med lange late dager på en benk utenfor blokka sammen med kompisen, Arif den enøyde. Men sommeren blir annerledes enn det Mahmoud hadde planer om. Familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Onkel ji gjør store øyne i Norge, og så lurer han på hva det er med Ali, lillebroren til Mahmoud, som ikke oppfører seg slik gutter skal. Mahmoud blir stilt overfor store prøvelser denne sommeren, både som bror og sønn i en pakistansk familie.

Finn frem Bookbites og hør lydboken, der forfatteren selv leser inn!

Camilla

Lån boka av oss! Du kan også lese eller høre den i Bookbites!

Dragens øye: Forrådt – av Charlotte Sandmæl

Kha er Askealv og bor i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Det er en trygg og beskyttet tilværelse. Kha utmerker seg innen magi, men ulmende krefter ønsker å gjøre Khas magi til sin egen. De trygge hendene Kha tror hen er i er ikke så trygge lenger. En natt blir Kha strippet for alt hen kjenner og har, og må komme opp til overflaten for et nytt liv. I den nye virkeligheten er Kha hjelpeløs og hen blir jaget fra skanse til skanse. Men så dukker det opp hjelp fra uventet hold. En drage kommer den forlatte, sviktede og forrådet alven til unnsetning.

En skikkelig god og spennende fantasy-tegneserie!

Camilla

Lån både første bok, og resten av serien hos oss!

God lesepåske!
hjertelig hilsen oss på Lillehammer bibliotek

Stikkord: , , Sist endra: 14. august 2023