Vettug viten med Stian Orm

Stian Orm hadde en turbulent oppvekst med voldsomme raseriutbrudd, og fikk etter hvert diagnosen autisme. I dag er han 27 år og forsker på nettopp ADHD, Asperger og andre autismespekterforstyrrelser, som førsteamanuensis i psykologi ved Høgskolen i Innlandet.

 

Forskere ved HINN og Sykehuset i Innlandet har i en langvarig studie fulgt barn med disse diagnosene gjennom ungdomstida og inn i voksenlivet.
Hva vet vi om hvordan det går med disse barna og hva som skal til for at de klarer å mestre livet? Finnes det håp? Og hva sier forsker Stian i dag om hva som gjorde at han – mot alle odds – har greid seg så bra?

 

Velkommen – vi serverer kaffe!

 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

 

Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.

 

 

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt. 
 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Stikkord: ,

Dato

25.04.2024

Tid

08:30 - 09:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori

Arrangør

Høgskolen i Innlandet

Andre Arrangører

Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Nettsted
https://p.lillehammerbibliotek.no