Klassikerquizzen

Skrivi av Aktiviteter

Kjenner du din Tolstoj, Undset og Austen? Eller hva med den greske antikkens storverk, middelalderens episke diktning eller sagalitteraturen? Test dine kunnskaper om våre kjemper og kjære (og inviter gjerne en venn til en digital klassikerduell!)

Results

Strålende jobba! Så flink du er! Så mye som du kan, så er det enkelt å se at lånekortet ditt blir brukt ofte. Fortsett sånn!
Bra jobba! Så flink du er! Hvis du leser enda flere bøker, skal du se at du klarer å svare rett på enda flere spørsmål neste gang.

#1. “Alle lykkelige familier ligner hverandre, hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin måte”. Slik starter en av Leo Tolstojs mest kjente romaner. Hvilken?

#2. Rolandskvadet er et gammelfransk heltedikt fra middelalderen. Diktet har en sentral plass i fransk litteratur og i den vestlige litterære kanon, og forteller om slaget mellom frankerne og sarasenerne hvor hærføreren Roland blir drept. Hvor fant slaget sted?

#3. Hvilken av Sigrid Undsets romaner åpner med setningen, “Jeg har vært min mann utro”?

#4. I Odysseen møter vi kongen av Ithaka, sjøfareren og krigeren Odyssevs. Hvilken krig seiler han hjem fra?

#5. I hvilken roman av Jane Austen møter vi Mr. Darcy?

#6. Hvilken forfatter ga ut romanen “Syv fantastiske fortellinger” (1934) under pseudonymet Isak Dinesen?

#7. “Njåls saga” har blitt beskrevet som den største og mest berømte av islendingsagaene. Hva er navnet på Njåls venn, som dømmes fredløs for tre år og blir drept?

#8. I hvilken roman av Knut Hamsun slår løytnant Glahn og hunden Æsop seg til i en hytte, ikke langt unna tettstedet Sirilund?

#9. I hvilket skuespill av Henrik Ibsen kommer Doktor Stockmann frem til at “den stærkeste mand i verden, det er han, som står mest alene”?

#10. I den amerikanske klassikeren “Drep ikke en sangfugl” møter vi forsvarsadvokat Atticus Finch. Hvem hadde rollen som Atticus i filmatiseringen fra 1962, som vant hele tre Oscar-prisen?

#11. Hvilken kriminalroman av Arthur Conan Doyle har sin handling på tåkelagte heiene i Dartmoor?

#12. Agatha Christie skrev rundt 80 kriminalbøker, og skapte figurene Hercule Poirot og Miss Marple. Seks av hennes romaner ble gitt ut under pseudonym. Hvilket?

Ferdig!