Vettug viten med Atle Hauge

Lillehammer – en by i bakleksa eller motor for regionen?

 

Lillehammer hadde alle muligheter etter 1994. Men i dag er mange frustrerte over at nabobyen med stupetårnet lenger sør, med sin voksende selvtillit, har tatt ledelsen som “Innlandets hovedstad”.

 

Hvordan har Lillehammer utnyttet muligheten til å bli en regional motor? Kan det være en fordel for oss alle at Hamar har satt seg i førersetet? Hvilken plass kan Lillehammer ta? Og hva sier forskningen om hvilken rolle byene spiller i regional utvikling?
Atle Hauge er professor ved Høgskolen i Innlandet og forsker på innovasjon og regional dynamikk. Han er spesielt opptatt av småbyenes rolle.
Velkommen – vi serverer kaffe!

 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer på Lillehammer bibliotek.

 

Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.

 

 

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt. 
 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Stikkord:

Dato

24.09.2024

Tid

08:30 - 09:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori

Arrangør

Høgskolen i Innlandet

Andre Arrangører

Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Nettsted
https://p.lillehammerbibliotek.no