Skrivi av Lesetips, Voksne

To science fiction romaner

De to siste årene har jeg forsøkt å lese meg opp på science fiction genren. Her er to romaner av Adrian Tchaikovsky bør leses av flere enn hardbarkede sci-fi entusiaster.

Children of Time

En gruppe forskere reiser ut for å slippe løs aper på en terraformet planet. Disse apene er gitt et nanovirus som skal gjøre at de utvikler menneskelig intelligens i løpet av noen få århundrer. Noen tusen år senere kommer en ny gruppe fra jorden, på flukt fra en kriserammet jordklode, på jakt etter et nytt sted å slå seg ned.

Children of Ruin

Denne romanen bygger videre på handlinga fra Children of time. Et mannskap fra planeten i den forrige boka begir seg ut på en reise for å finne andre planeter som innbyggerne fra jorden terraformet for årtusener siden.

Noe for deg?

Men, er ikke dette dørgende kjedelig: romfart, aliens, lys-sabler og eksplosjoner? Svaret er nei! Dette er ganske jordnær litteratur til å være sci-fi. Det som gjør bøkene svært spennende er det enorme tidsrommet de omhandler, evolusjonen og devolusjonen. Det er ingen overnaturlige elementer i disse romanene, og det kan nesten virke som om forfatteren har naturvitenskapelig bakgrunn. Teknologien er ikke viktigste her, men naturens spillerom i tid.

For meg har disse bøkene mer enn bare rein underholdningsverdi fordi de utfordret tankene om framtid og på det sosiale plan, det teknologiske plan og evolusjonsmessige plan. Spenningen kommer i tillegg oppå det hele.

Stikkord: Sist endra: 10. desember 2019
shares