Mat på museum, mat i Gudbrandsdalen

Vi mennesker har felles at vi må spise mat. Mat forbindes med glede og sorg, lengsler og forventninger. Lokale mattradisjoner er sammenfiltret med globale matsystemer og kulinariske forbilder, og inneholder fortellinger fra fortida, samtiden og fremtiden.

 

Førstekonservator Kristina Skåden ved Maihaugen vil ta fatt i temaet mat ved å fortelle om hvordan museet Maihaugen jobber med forskning, innsamling og formidling av temaet og hvordan dette er knyttet til matvaner i Gudbrandsdalen. Du vil få høre om den spennende kokeboka fra Christine Storm Munch (1746-1828) fra prestegården Ullinsvin i Vågå og hennes bruk av sitroner, om innsamling av matminner, om småkaker og sendingskurver, om Norges største samling av historiske kjøkken og om Gudbrandsdalens som matregion.

 

Velkommen til foredrag ved førstekonservator NMF ved Maihaugen, og redaktør i Norsk museumstidsskrift – Kristina Skåden. Hun har doktorgrad i kulturhistorie og har tidligere arbeidet med veghistorie, teknologihistorie, feministisk kunnskapshistorie, digital humaniora og forholdet mellom natur og kultur. I de senere årene har hun vært med å produsere utstillingen Mat: Mer enn et måltid og jobbet bredt med temaet mat, kulinarisk historie og matsystemer. Kristina er glad i å lage mat og takk sine gamle tanter for matglede og mange gode matminner!

 

Arrangeres i samarbeid med Fåberg og Lillehammer historielag.

Inngang: 50 kr

Billetter kan kjøpes i døra på arrangementsdagen, men kjøp gjerne på forhånd for å være sikret plass:
https://lillehammerbiblitt.hoopla.no/event/mat-pa-museum-mat-i-gudbrandsdalen

Stikkord:

Dato

31.01.2024
Expired!

Tid

18:30 - 19:30
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A

Arrangør

Fåberg og Lillehammer historielag
Nettsted
https://www.faberghistorielag.no/

Andre Arrangører

Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Nettsted
https://p.lillehammerbibliotek.no