Vinnerhjerte: Marit Bjørgen og Ingerid Stenvold

Mandag 25. oktober kl. 19.00 – på Litteraturhus Lillehammer

Ingen har vunnet mer enn Marit Bjørgen. Hun er tidenes vinterolympier. En av landets største forbilder og mest populære utøvere. Hva er det med denne beskjedne, tilsynelatende helt vanlige jenta som gjør henne til den råeste utøveren i hele den norske langrennshistorien?

Vinnerhjerte er Marit Bjørgens tilbakeblikk på et liv som langrennsløper. Her møter vi den ti år gamle jenta som lurer på om hun kan bli best i verden. Boka følger den unge utøveren som vinner alle sprintrenn, før hun går på den store smellen og vurderer om hun skal legge opp. Den gir et unikt innblikk i endringen som gjorde henne til en ubestridt ener. Og vi blir kjent med Marit Bjørgen, slik hun er i dag.

Åpent og ærlig forteller hun om livet på landslaget, treningsgleden og verdiene som ligger i bunn for livet hun har hun levd. Om veien fra å være den yngste på laget, til å bli den åpenbare lederen på verdens beste landslag. Hvilke tanker hun har gjort seg underveis, for seg selv, om det som blir sagt og skrevet om henne. Og hvilke tanker hun gjør seg nå i ettertid, om utviklingen av idretten, både for unge og voksne utøvere. (Kilde: Kagge forlag).

Marit Bjørgen og Ingerid Stenvold møter langrennsentusiast og leseforsker Kari J. Spjeldnæs til samtale.

INGERID STENVOLD er en av NRKs aller mest populære programledere, nå for tiden i Dagsrevyen. Med bakgrunn som tidligere landslagsutøver i langrenn og som sportsreporter, har hun en unik forståelse av idretten – både slik den ser ut innenfra for utøveren, og utenfra for omverdenen.

KARI J. SPJELDNÆS har inntil nylig arbeidet som redaktør og direktør i bokklubb og forlag, og er nå leseforsker ved Høyskolen i Kristiania. Hun har utgitt bøkene På ski fordi. Om gleden ved å gå på ski (2018) og Lese – en liten bok om store opplevelser (2020).

Boksalg ved Norli Storgata 61 – og signering ved forfatterne etter arrangementet. 

*

Inngang: 100 kr / Billetter kjøpes via GD Billett

Gratis inngang for ungdom under 20 år, studenter og frivillige for Norsk litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer. Gratisbilletter må reserveres på GD Billett (10 kr/billettavgift).

Lærere m/skoleklasser kan ta kontakt med: leder@litteraturhuslillehammer.no

*

Fotokreditering:

Marit Bjørgen: Lasse Berre

Ingerid Stenvold: Lars Petter Pettersen

Kari J. Spjeldnæs: Astrid Waller

Dato

25.10.2021
Expired!

Tid

19:00 - 20:00
Litteraturhus Lillehammer

Sted

Litteraturhus Lillehammer