Vettug viten: Kunsten å lære – ved Ulrika Håkansson

Hvordan kan kunst og kreativitet i skolen bidra til at barn lærer mer og bedre – også i fag som norsk og matematikk?

Hva skjer i hjernen til barneskoleelevene som blir stimulert av blant annet teater, musikk og billedkunst? Kan kunst og kreativitet bidra til å minske gapet mellom de som mestrer skolen godt og de som strever?

Ulrika Håkansson er ansvarlig for forskningen i utviklingsprosjektet «Kunsten å lære» og jobber som førsteamanuensis ved Institutt for psykologi på Høgskolen i Innlandet. Hun er særlig engasjert i å skape gode muligheter for barns utvikling.

Velkommen! Vi serverer kaffe!
Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!
Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden og alle hverdager under Forskningsdagene kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og starter nå en ny arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.
Program høsten 2022:
– Torsdag 25. august: Hun, han, hen – du, de, dem. Barn som faller utenfor boksen – ved Eirik Skjelstad
Alle hverdager under Forskningsdagene 2022:
– Onsdag 21. september: Helt oppslukt? Om reiser og opplevelser vi sent vil glemme – ved Veronica Blumenthal
– Torsdag 22. september: Sannhet i dokumentarfilm – ved Nina F. Grünfeld
– Fredag 23. september: Kunsten å lære – ved Ulrika Håkansson
– Mandag 26. september: Fra sølvmynter til bitcoin. Hva er penger, egentlig? – ved Ingrid Hjertaker
– Tirsdag 27. september: Energikriser, klimakriser og Norge – ved Ole Gunnar Austvik
– Onsdag 28. september: Ungdom og alkohol – hva gjør dere som foreldre? – ved Karin Boson
– Torsdag 29. september: Cyberkrigen i Ukraina – ved Mass Soldal Lund
– Fredag 30. september: Grønnvasker vi plasten ut i havet? – ved Svein Åge K. Johnsen
– Torsdag 27. oktober: Putin og patriarken – kirken og krigen i Ukraina – ved Vebjørn Horsfjord
– Torsdag 24. november: Hva skjer med språket i den digitale familien? – ved Kristin Vold Lexander
Med forbehold om endringer.

23.09.2022