Vettug viten: Hvor hører du hjemme?

Vi flytter på oss mer enn noen gang, ofte på grunn av studier og jobbmuligheter. Hva har dette å si for vår tilhørighet?
For noen barn kan spørsmålet «hvor er du fra» være vanskelig å svare på. Ragnhild Holmen Bjørnsen har samlet historier fra tidligere diplomatbarn i forbindelse med sin doktoravhandling. De er oppvokst på tvers av mange land og kontinenter: Hva betyr tilhørighet for dem? Har de mistet muligheten til å ha tilhørighet i livet sitt, eller kan den (om)skapes?
Ragnhild Holmen Bjørnsen er forsker ved Fakultet for helse- og sosialfag, Høgskolen i Innlandet.
Du så henne kanskje på Lørdagsrevyen 8. januar? Les mer på Nrk.no her: https://www.nrk.no/…/for-forste-gang-er-det-forska-pa…
*
Vettug viten er en ny arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og starter nå en ny arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.
Program våren 2022:
– 27. januar kl. 8.30: Hvem har bruk for NAV-erne? Ved Ann-Mari Lofthus
– 24. februar kl. 8.30: Er trening medisin? Ved Stian Ellefsen
– 31. mars kl. 8.30: Hvor hører du hjemme? Ved Ragnhild Holmen Bjørnsen
– 28. april kl. 8.30: Hva må lærere vite om hjernens utvikling? Ved Per Normann Andersen
Velkommen!

Dato

31.03.2022
Expired!

Tid

08:30 - 09:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A