Vettug viten: Hvem har bruk for NAV-erne?

Ann-Mari Lofthus har selv vært Nav-bruker. Hun opplevde at hun sloss mot et system som ikke tok menneskelige hensyn.
Nå er hun førsteamanuensis ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Innlandet og forsker på nettopp Nav-brukernes erfaringer med tjenesten.
Utfordringene hun selv møtte har gitt henne et engasjement for å utforske hvordan det er å være bruker av velferdstjenestene. Samtidig har hun erfart at det er mulig å gå fra å være passiv bruker til å bli en aktiv borger.
Les mer i denne kronikken publisert i Dagbladet: https://www.dagbladet.no/…/trygdedyret-ma-temmes/71837593
Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet.
Gratis inngang. Vi serverer kaffe!
Vettug viten er en ny arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og starter nå en ny arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.
Program våren 2022:
– 27. januar kl. 8.30: Hvem har bruk for NAV-erne? Ved Ann-Mari Lofthus
– 24. februar kl. 8.30: Er trening medisin? Ved Stian Ellefsen
– 31. mars kl. 8.30: Hvor hører du hjemme? Ved Ragnhild Holmen Bjørnsen
– 28. april kl. 8.30: Hva må lærere vite om hjernens utvikling? Ved Per Normann Andersen

27.01.2022

Torget i biblioteket