Vettug viten: Hvordan ser verden ut etter 24.februar 2022?

Russlands brutale invasjon i Ukraina endevendte verdenspolitikken. Sikkerhets- og utenrikspolitikk tenkes på ny i en mer utrygg verden –  både i Norge, i Europa og på tvers av Atlanteren. Samtidig er det et spørsmål om et USA preget av intern uro kommer til å fortsette å være en stabil partner for oss europeere.

Kan vi satse på amerikanerne som vår viktigste allierte i framtida? Hvordan er forholdet mellom USA og Europa nå – og hvordan vil det bli? Hvordan kan europeerne forholde seg til naboen i øst i framtida? Og hvordan kan Norge navigere i dette farvannet?

Marianne Riddervold er professor ved Høgskolen i Innlandet, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt og Senior Fellow ved University of California, Berkeley. Hun er ekspert på europeisk utenriks, sikkerhets- og forsvarspolitikk.

 

Velkommen! Det er gratis inngang, og vi serverer kaffe!

 

Vil du reservere plass? Gratisbilletter kan hentes ut her: www.lillehammerbiblitt.hoopla.no

Se også Facebook-oppslag og del gjerne ordet!

Med forbehold om endringer.

 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden klokken 08:30 – 09:00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år. 

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt. 

 

Stikkord: ,

Dato

21.09.2023
Expired!

Tid

08:30 - 09:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori
Lillehammer bibliotek

Arrangør

Lillehammer bibliotek
Telefon
61 10 78 63
E-post
biblioteket@lillehammer.kommune.no
Nettsted
http://www.lillehammerbibliotek.no

Andre Arrangører

Høgskolen i Innlandet