Vettug viten: Hvordan påvirker vindmøller dyrelivet?

Flere store vindkraftanlegg er oppført eller er planlagt i vår region. Anleggene er omdiskuterte, og noen frykter negative konsekvenser for dyre- og fugleliv.

Hva vet vi faktisk om hva de store vindkraftverkene betyr for dyreliv og natur? Hva er gjort av forskning, og hva er på gang?

Mikkel Andreas Jørnsøn Kvasnes har jobbet lenge med forholdet mellom vindkraft, dyreliv og naturverdier. Nå forsker han på skogsfugl ved et vindkraftanlegg på Finnskogen.

 

Velkommen! Det er gratis inngang, og vi serverer kaffe!

 

Vil du reservere plass? Gratisbilletter kan hentes ut her: www.lillehammerbiblitt.hoopla.no

Se også Facebook-oppslag og del gjerne ordet!

Med forbehold om endringer.

 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden klokken 08:30 – 09:00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år. 

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt. 

 

Stikkord: ,

Dato

26.10.2023
Expired!

Tid

08:30 - 09:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori
Lillehammer bibliotek

Arrangør

Lillehammer bibliotek
Telefon
61 10 78 63
E-post
biblioteket@lillehammer.kommune.no
Nettsted
http://www.lillehammerbibliotek.no

Andre Arrangører

Høgskolen i Innlandet