Vettug viten: Skole for alle?

Når elever med foreldre med lav utdanning begynner på skolen, ligger de to år bak sine medelever som har foreldre med høy utdanning i faglig utvikling. Når de går ut av grunnskolen, har forskjellen økt til tre år.

Gir norsk skole alle elever like muligheter? Hjelper ikke leksehjelp, skolefritidsordning, utvidet skoledag, tidlig innsats og økt lærertetthet noe som helst? Har vi et skolevesen som i seg selv øker sosiale ulikheter, og som er tilrettelagt for elever med foreldre med høy utdanning?

Sigrid Øyen Nordahl er høgskolelektor ved Senter for praksisrettet utdanningsforskning (SePu) ved Høgskolen i Innlandet. Hun har forsket på flere av disse problemstillingene og gir oss et innblikk i hva vi vet – og hva vi ikke vet – om hvordan norsk skole lykkes i å gjøre skolen likeverdig og rettferdig.

Velkommen! Det er gratis inngang, og vi serverer kaffe!

Vil du reservere plass? Gratisbilletter kan hentes ut her: www.lillehammerbiblitt.hoopla.no

Se også Facebook-oppslag og del gjerne ordet!

Med forbehold om endringer.

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden klokken 08:30 – 09:00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.

Stikkord: ,

30.11.2023