Vettug viten: Skole for alle?

Når elever med foreldre med lav utdanning begynner på skolen, ligger de to år bak sine medelever som har foreldre med høy utdanning i faglig utvikling. Når de går ut av grunnskolen, har forskjellen økt til tre år.

Gir norsk skole alle elever like muligheter? Hjelper ikke leksehjelp, skolefritidsordning, utvidet skoledag, tidlig innsats og økt lærertetthet noe som helst? Har vi et skolevesen som i seg selv øker sosiale ulikheter, og som er tilrettelagt for elever med foreldre med høy utdanning?

Pedagogikkprofessor Thomas Nordal er en meget tydelig og sentral stemme i skoledebatten i Norge, og har forsket på flere sentrale forhold innen skole og utdanning. Han mener forskningen hans viser at skolen ikke kan sees på som likeverdig og rettferdig.

 

Velkommen! Det er gratis inngang, og vi serverer kaffe!

 

Vil du reservere plass? Gratisbilletter kan hentes ut her: www.lillehammerbiblitt.hoopla.no

Se også Facebook-oppslag og del gjerne ordet!

Med forbehold om endringer.

 

Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden klokken 08:30 – 09:00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år. 

Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og sammen skaper vi en arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt. 

 

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Stikkord: ,

Dato

30.11.2023

Tid

08:30 - 09:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori
Lillehammer bibliotek

Arrangør

Lillehammer bibliotek
Telefon
61 10 78 63
E-post
biblioteket@lillehammer.kommune.no
Nettsted
http://www.lillehammerbibliotek.no

Andre Arrangører

Høgskolen i Innlandet