Vettug viten: Hun, han, hen – du, de, dem. Barn som faller utenfor boksen

Stadig flere yngre mennesker opplever at de ikke passer inn i de tradisjonelle normene for kjønn og seksualitet.
Mange lærere og andre som jobber med barn og unge kommer til å møte noen som identifiserer seg som trans, ikke-binær, kjønnsflytende eller ikke-konform. Hvordan kan de støtte og legge til rette for at disse elevene blir inkludert faglig og sosialt? Og hva vet vi om hvilke utfordringer disse unge menneskene og deres familier kan møte på i dagens samfunn?
Eirik Skjelstad er kjønnsforsker og stipendiat på Høgskolen i Innlandet. I 2020 vant han Forskerkamp, formidlingskonkurransen for forskere.
Velkommen! Vi serverer kaffe!
Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!
Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden og hver dag under Forskningsdagene kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og starter nå en ny arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.
Program høsten 2022:
– Torsdag 25. august: Hun, han, hen – du, de, dem. Barn som faller utenfor boksen – ved Eirik Skjelstad
Alle hverdager under Forskningsdagene 2022:
– Onsdag 21. september: Sannhet i dokumentarfilm – ved Nina F. Grünfeld
– Torsdag 22. september: Kunsten å lære – ved Ulrika Håkansson
– Fredag 23. september: Ungdom og alkohol – hva gjør dere som foreldre? – ved Karin Boson
– Mandag 26. september: Fra sølvmynter til bitcoin. Hva er penger, egentlig? – ved Ingrid Hjertaker
– Tirsdag 27. september: Energikriser, klimakriser og Norge – ved Ole Gunnar Austvik
– Onsdag 28. september: Grønnvasker vi plasten ut i havet? – ved Svein Åge K. Johnsen
– Torsdag 29. september: Cyberkrigen i Ukraina – ved Mass Soldal Lund
– Fredag 30. september: Helt oppslukt? Om reiser og opplevelser vi sent vil glemme – ved Veronica Blumenthal
– Torsdag 27. oktober: TBA
– Torsdag 24. november: Hva skjer med språket i den digitale familien? – ved Kristin Vold Lexander
Med forbehold om endringer.

25.08.2022

Lillehammer bibliotek