Vettug viten: Fra sølvmynter til bitcoin. Hva er penger, egentlig?

Penger er noe vi bruker daglig, men har du tenkt over hva penger er og hvor de kommer fra?

Velkommen! Vi serverer kaffe!
Se også Facebook-oppslag, og del gjerne ordet!
Vettug viten er en arrangementsserie for nysgjerrige morgenfugler. Hver siste torsdag i måneden og alle hverdager under Forskningsdagene kl. 8.30-9.00 serverer forskere fra Høgskolen i Innlandet ny kunnskap om spennende temaer her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus.
Høgskolen i Innlandet er med sine 16 000 studenter og over 1000 ansatte et kraftsentrum for kunnskap i vår region. Største studiested er Lillehammer. Forskerne på HINN publiserer nesten 500 bøker og artikler i året innen en rekke ulike fagfelt, og forskningsaktiviteten øker år for år.
Høgskolen i Innlandet og Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker å bygge bro mellom forskerne og Lillehammer-samfunnet, og starter nå en ny arena hvor noen av de beste formidlerne møter publikum og forteller om aktuell forskning fra sitt felt.
Program høsten 2022:
– Torsdag 25. august: Hun, han, hen – du, de, dem. Barn som faller utenfor boksen – ved Eirik Skjelstad
Alle hverdager under Forskningsdagene 2022:
– Onsdag 21. september: Helt oppslukt? Om reiser og opplevelser vi sent vil glemme – ved Veronica Blumenthal
– Torsdag 22. september: Sannhet i dokumentarfilm – ved Nina F. Grünfeld
– Fredag 23. september: Kunsten å lære – ved Ulrika Håkansson
– Mandag 26. september: Fra sølvmynter til bitcoin. Hva er penger, egentlig? – ved Ingrid Hjertaker
– Tirsdag 27. september: Energikriser, klimakriser og Norge – ved Ole Gunnar Austvik
– Onsdag 28. september: Ungdom og alkohol – hva gjør dere som foreldre? – ved Karin Boson
– Torsdag 29. september: Cyberkrigen i Ukraina – ved Mass Soldal Lund
– Fredag 30. september: Grønnvasker vi plasten ut i havet? – ved Svein Åge K. Johnsen
– Torsdag 27. oktober: Putin og patriarken – kirken og krigen i Ukraina – ved Vebjørn Horsfjord
– Torsdag 24. november: Hva skjer med språket i den digitale familien? – ved Kristin Vold Lexander
Med forbehold om endringer.

26.09.2022