Skilsmissebarna – Sanna Sarromaa og Frode Thuen i samtale

Hvordan har egentlig barna det etter et samlivsbrudd?
Nesten ingen barn vil at mor og far skal skille seg. Barna bærer med seg foreldrenes brudd resten av livet, og det påvirker deres egne forhold som voksne. I sin nye bok lar Sanna Sarromaa skilsmissebarna komme til orde med sine historier.
I boken får vi vite hva de voksne gjorde riktig og hva barna skulle ønske at foreldrene hadde gjort annerledes, da familien ble oppløst. Men skilsmisse er ikke alltid noe negativt, og forfatteren viser de mulige positive sidene ved å ha skilte foreldre.
Her får du også høre om erfaringer fra voksne som skulle ønske at de var skilsmissebarn. Deres opplevelser fra et vanskelig familieliv kan kanskje gi svar på når man bør gå fra ektefellen for barnas skyld – og for sin egen.
Historiene og erfaringene til barn og voksne i Skilsmissebarna berører mange. Over 40 prosent av alle ekteskap som inngås i Norge i dag, ender i skilsmisse. Sarromaa skriver åpent og ærlig om et tema det kan være vondt og vanskelig å snakke om.
Møt Sanna Sarromaa i samtale med psykolog Frode Thuen.
*
Sanna Sarromaa er forfatter, lærer og samfunnsdebattant. Hun er finsk, og bor på Lillehammer med sine fire barn. Sarromaa skriver jevnlig kommentarer i VG og har tidligere utgitt Norske tabuer (2016) og Skilsmisseboken – En overlevelsesguide (2019)
Frode Thuen er professor i psykisk helsearbeid ved Høgskolen på Vestlandet, og en av landets fremste samlivsforskere, blant annet knyttet til barn og unges situasjon etter samlivsbrudd. Han er ellers en profilert psykolog og parterapeut, som gjennom sin ukentlige spalte i A-magasinet og utallige oppslag og intervjuer i ulike medier, har bidratt til den offentlige samtale om samliv, parforhold og familieliv de siste 25 årene.
*
Boksalg ved Norli Storgata 61 – og signering ved forfatteren etter arrangementet.
*
Gratis inngang for ungdom under 20 år, studenter og frivillige for Norsk litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer.
NB: Gratisbilletter blir lagt ut en uke før arrangementet.
Med forbehold om endringer på kort varsel.
*
Fotokreditering:
Sanna Sarromaa, foto: Cecilie Owren
Arrangeres med støtte fra Res Publica.

Dato

24.03.2022
Expired!

Tid

18:00 - 19:00
Litteraturhus Lillehammer

Sted

Litteraturhus Lillehammer