Reidun Tordhol. Bolig og atelier – funksjon og hygge

Billedkunstneren Reidun Tordhol (f. 1931) er særlig kjent for sine harmoniske landskapsakvareller og sine stramme, velkomponerte stilleben. Fra å være friluftsmaler har hun utviklet seg til å bli en sikker ateliermaler. Gjennom et langt kunstnerliv har hun markert seg som en sober kolorist i alt hun har skapt.

I 2022 ga Svein Olav Hoff og Øivind Storm Bjerke ut boken “Reidun Tordhol : Kunstnerliv”. Hvor forfatterne møter kunstneren i hennes hjem på Lillehammer – et særegent kunstnerhjem hvor bildene på veggene og interiøret avspeiler det miljøet, den kulturen og den kunstscenen Tordhol er en del av.

Onsdag 8. november klokken 19:00 gjester Svein Olav Hoff Lillehammer bibliotek og litteraturhus, med foredragetReidun Tordhol.  Bolig og atelier – funksjon og hygge”.

Vel møtt!

 

Inngang: 50 kr

Billetter kan kjøpes her: https://lillehammerbiblitt.hoopla.no/sales/event/svein-olav-hoff-om-reidun-tordhol

Billetter kan kjøpes i døra, men kjøp gjerne på forhånd for å være sikret plass.

 

Arrangert av Fåberg og Lillehammer Historielag, i samarbeid med Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

 

 

Fra 1994 til 2018 var Svein Olav Hoff direktør ved stiftelsen Lillehammer Kunstmuseum.

Hoff har også skrevet bøkene

“Kunsten og Lillehammer” (2022), som gir et overblikk over kunstnerne som i denne perioden har skapt interessant kunst med utgangspunkt i byen. De kunstnerne som har blitt forbundet med uttrykket Lillehammermalerne, har fått sitt kunstnerskap fra perioden belyst i bred forstand. 

og “Pariserne”(2018), som forteller historien om det modernistiske gjennombruddet i norsk malerkunst. Mot et bakteppe av skyttergravskrig og lemlestede kropper i gatebildet i Paris, oppholdt et tjuetalls unge nordmenn seg i byen for å lære å male. Henrik Sørensen, Jean Heiberg, Axel Revold og Per Krohg er de mest kjente av dem, og de gikk alle i lære hos tidens store mann, Henri Matisse. Møtet med ham og undergangsstemningen i verdensbyen skapte en ny skole i norsk malerkunst.

Foto:
Svein Olav Hoff av Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen
Reidun Tordhol : Kunstnerliv. Forlaget Press
Reidun Tordhol “Arv 2012”. Galleri Dobloug

Dato

08.11.2023
Expired!

Tid

19:00 - 20:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A

Arrangør

Fåberg og Lillehammer historielag
Nettsted
https://www.faberghistorielag.no/