Pegasus: Kvitebjørn

Maja Lunde har i en ny bok gjenskapt det klassiske eventyret om Kvitebjørn. Nå kommer hun til Pegasus for å fortelle det for oss, sammen med en av landets beste illustratører: Hans Jørgen Sandnes.

Eventyrlystne Liv har som vanlig stukket av fra gårdsarbeidet og er sammen med alle sine små venner i skogen. Plutselig rasler det i busker og knaker i greiner. Før Liv rekker å gjøre noe, står det en diger, hvit bjørn foran henne. Samtidig, langt borte, hersker det en ulykkelig dronning over et stadig skrinnere rike. Hun har kastet en forbannelse over Kvitebjørn og naturen. Når Liv og bjørnen møtes, er ikke ondskapen lenger så langt unna, og Liv må kjempe en hard kamp for å redde både Kvitebjørn, kjærligheten og verden.

To tidspunkter: Onsdag 19. oktober kl. 10.00-10.45 og 12.00-12.45

Kun for påmeldte klasser.

Påmelding og mer info her.

Om Pegasus helårsprogram høsten 2022:

Nå er det igjen klart for en høst fylt med fine påmeldingsarrangementer for skoler på Litteraturhus Lillehammer. Påmeldingen åpnet 8. august, og det er førstemann til mølla. Nytt av høsten er at vi nå også har tilbud til barnehagene! Vi får blant annet besøk av Hans Jørgen Sandnes og Maja Lunde som har laget en ny versjon av det klassiske eventyret om Kvitebjørn, vi skal ha verksted i samarbeid med LIMPI, og førjulsarrangement der Bjørn F. Rørvik viser oss hvordan mygg og julepynt har mye til felles. Sjekk ut programmet her og meld på din gruppe i dag.

Norsk Litteraturfestival har fått en fantastisk gave av Sparebankstiftelsen som gjør at vi har mulighet til å lage arrangementer også utenom festivaluka i mai. Både høst og vår fyller Pegasus scenen på Lillehammer bibliotek og litteraturhus med gode forfattermøter, debatter, foredrag og verksteder for barn- og unge i kjent festival-stil. Tilbudet er gratis.

Arrangør: Pegasus – Norsk litteraturfestival, i samarbeid med Lillehammer bibliotek og litteraturhus

dager

timer