Pårørendesjokket – Hva gjør jeg?

Gisle Erlien og Randi Kveine opplevde at deres søster og svigerinne i femtiårene fikk en alzheimerdiagnose, og de fikk som nærmeste pårørende med ett livet snudd opp-ned. I ukjent farvann slet de med med utfordringer både emosjonelt og med hvordan de kunne bistå praktisk. Som mange andre pårørende savnet de veiledning om alt fra sykdomsforståelse og juridiske spørsmål, til hvordan de best kunne håndtere egne følelser oppi det hele.

Erlien og Kveine bestemte seg for å skrive Pårørendesjokket, som er en praktisk hjelpebok til andre pårørende. Boken ble en bestselger. Den tar utgangspunkt i hverdager med en alzheimerrammet i familien, og byr på råd og strategier for å mestre praktiske og mentale utfordringer som følger rollen som pårørende. Mange av verktøyene og rådene er nyttige for pårørende generelt. Temaene spenner fra juridiske og økonomiske råd via samarbeid med hjelpeapparatet til mestring av sorg og andre tunge følelser. Hvert kapitel avsluttes og oppsummeres med korte punkter under tittelen «Kjære hjelper», så det er lett å slå opp for å finne svar på konkrete spørsmål.

Forfatterne skrev også nylig læreboka «Pårørendefokus i demensomsorgen» en lærebok for ansatte, studenter men også for pårørende. Boka gir innsikt i pårørendes liv og gir verktøy for hvordan skape god dialog og samhandling mellom pårørende og det profesjonelle hjelpeapparatet.

 

Boksalg og signering.

 

Inngang: 100 kr

Gratis: For frivillige (littfest/LBL), studenter, skoleelever og trygdemottakere

Billetter kan kjøpes her: https://lillehammerbiblitt.hoopla.no/sales/event/parorendesjokket-hva-gjor-jeg

Billetter kan kjøpes i døra, men kjøp gjerne på forhånd for å være sikret plass.

 

Arrangert av Nasjonalforeningen Lillehammer Demensforening, i samarbeid med Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Foto: K-Kommunikasjon

Stikkord:

Dato

14.11.2023
Expired!

Tid

18:30 - 19:30
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori

Arrangør

Nasjonalforeningen Lillehammer Demensforening