Nobelprissamtalen: Om Abdulrazak Gurnah

Mandag 13. desember kl 19.00 på Litteraturhus Lillehammer feirer vi årets vinner av nobelprisen i litteratur:

I år tildeles Abdulrazak Gurnah prisen for måten han har skildret kolonialisme i bøkene sine. I begrunnelsen fra Den Svenska Akademien står det blant annet:

«Han blir tildelt prisen fordi han utan kompromiss og med stor medkjensle har sett søkelyset på konsekvensane av kolonialismen og lagnaden til flyktningar i gapet mellom kulturar og kontinent.»

Abdulrazak Gurnah er født på øya Zanzibar i 1948, men flyttet til England da han var 20 år, og der han fremdeles bor. Han debuterte med romanen «Memory of Departure» i 1987. Gjennombruddet kom med romanen «Paradise» fra 1994, som kom ut på norsk i 1996. Foreløpig har det ikke vært lett å finne bøkene hans på norsk, men i disse dager gjenutgis Paradis, Taushetens øy og Ved sjøen i pocket. I mai neste år kommer hans nyeste roman Etterliv på norsk – og ikke bare det:

I mai 2022 kommer forfatteren selv til Norsk litteraturfestival på Lillehammer!

For å bli litt bedre kjent med årets vinner og noen av romanene hans, har vi invitert litteraturviter Tonje Vold og festivalsjef Marit Borkenhagen til en samtale om årets prisvinner på Litteraturhus Lillehammer.

*

Inngang: 100 kr (GD Billett eller i døra)

Arrangementet er gratis for medlemmer i Sigrid Undset-selskapet, frivillige i Norsk litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer, studenter og skoleelever.

Boksalg ved Norli Storgata 61.

Velkommen!

Arrangementet er et samarbeid mellom Sigrid Undset-selskapet, Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer.

*

Marit Borkenhagen, foto: Øystein Nordås

Tonje Vold, foto: Mimsy Møller

Dato

13.12.2021
Expired!

Tid

19:00 - 20:00
Litteraturhus Lillehammer

Sted

Litteraturhus Lillehammer