Når et ord ikke finnes eller kan drepe deg

— En flerkulturell samtale om kjønnsidentitet og lesbisk kjærlighet

Torsdag 24. februar kl. 19.00

Forfatterne Amani AboShabana, Wesam Al-Madani og Kristin Fridtun møtes til en samtale om vilkårene for å skrive fritt om kjønn og kjærlighet i vår tid. Hvordan kan litteratur skape forbindelser og bidra til forståelse for sensitive temaer som LHBT+ i ulike kulturer? Kan det norske litterære miljøet støtte og samarbeide med skeive forfattere som kommer fra en kultur hvor man kan bli forfulgt eller drept på grunn av sin seksuelle orientering og ytring gjennom sitt forfatterskap?

Amani AboShabana fikk asyl i Norge etter at hun ble sensurert, truet og trakassert i Egypt fordi hun skrev om lesbisk kjærlighet og fordi hun nektet å inngå et tvangsekteskap. Hun er nå fribyforfatter i Lillehammer. Palestinske Wesam Al-Madani har ytret seg som forfatter og foredragsholder i Norge om LHBT+-tematikken og det å være muslimsk og lesbisk. I 2020 utga hun en gripende roman på arabisk om en lesbisk kvinne i Midtøsten. Kristin Fridtun har utgitt en rekke kritikerroste bøker om språk, kjønn og ulike sider ved LHBT+-tematikken, blant annet Homoflokar (2018) der hun så med kritisk blikk på den norske «homotoleransen».

Samtaleleder er fribykoordinator Patricia Griffioen.

Gratis inngang. Åpent for alle.

Vi følger gjeldende smittevern, og det kan være begrenset antall plasser. Plasser kan reserveres via GD Billett (10 kr/bill.avgift)

I samarbeid med Vinter-Pride. Se hele programmet her.

Arrangører: Fribyen Lillehammer i samarbeid med Lillehammer bibliotek og litteraturhus

24.02.2022

Litteraturhus Lillehammer