Mye mer enn mormor – om Anne-Cath. Vestly

Generasjoner av nordmenn er vokst opp med den umiskjennelige stemmen til Anne-Cath. Vestly i «Barnetimen for de minste». På radio og i bøkene sine fortalte hun om Ole Aleksander, Mormor og de åtte ungene, Lillebror og Knerten, om Aurora, Guro og Kaos… Vi ble venner med dem alle sammen. Til slutt ble hun «hele Norges Mormor» – men Anne-Cath. Vestly var så mye, mye mer. Bak den troskyldig-muntre fremtoningen levde en ytterst bevisst, kjempende kunstner.

 

Anne Helgesen er aktuell med en ny biografi om Anne-Cath. Vestly, og vil fortelle om den store betydningen barne -og ungdomstiden på Lillehammer hadde for den kommende barnebokforfatteren.

Møt henne på Lillehammer bibliotek og litteraturhus torsdag 23. november klokken 18:30

 

Inngang: Gratis / 50kr / 100 kr – betal hva du kan
Kjøp billetter her: https://lillehammerbiblitt.hoopla.no/sales/event/mye-mer-enn-mormor
Billetter kan kjøpes i døra på arrangementsdagen, men vi anbefaler å kjøpe på forhånd for å være sikret plass.

 

Boksalg og signering.

 

«Bauta over hele Norges mormor. Som fagmenneske og anmelder har jeg lest tallrike forfatterbiografier. Knapt noen har gledet meg mer i det siste enn Anne Helgesens store biografi om Anne-Cath. Vestly.» Finn Stenstad, Tønsbergs Blad (Terningkast 6)

 

Anne Helgesen (f. 1955) er forfatter og teaterkunstner. Hun har skrevet barnebøker, dramatikk for både barn og voksne og fagbøker om teater. Hun arbeider dessuten som instruktør og figurspiller og er kunstnerisk leder for Kattas Figurteater og for Figurfestspillene i Tønsberg. Helgesen kombinerer det kunstneriske og det teoretiske med en doktorgrad i teatervitenskap. I 2012 utga Aschehoug hennes biografi over Bokken Lasson, “Neste dag stod hun like fornøiet”. I 2015 ble hun statsstipendiat.

 

Foto: Aschehoug og Norsk biografisk leksikon ved Erlend Aas

Dato

23.11.2023
Expired!

Tid

18:30 - 19:30
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori

Arrangør

Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Nettsted
https://p.lillehammerbibliotek.no