Leve poesien! Inge Eidsvåg, Kari og Bjørn Hatterud og Litteraturfestivalen

Vi feirer Verdens poesidag sammen med bokaktuelle Inge Eidsvåg, Kari og Bjørn Hatterud og lansering av poesiprogrammet under Norsk Litteraturfestival i 2023! 

Tirsdag 21. mars kl. 18.30-20.00 på Lillehammer bibliotek og litteraturhus

*

Mjøsa rundt med dikter-mor

Kari Hatterud er kanskje mest kjent som reisefølge i Bjørn Hatteruds kritikerroste Mjøsa rundt med mor. Men hun har også skrevet dikt i lokalaviser og ukeblader under navnet Karjalainen i tretti år. Nå er et utvalg av de 630 diktene hun har hatt på trykk blitt samlet i boka Karjalainens tanker. Sønnen Bjørn prater med henne om diktene og boka.

*

Norsk Litteraturfestival presenterer poesiprogrammet under årets festival

Få innblikk i poesiprogrammet under Norsk litteraturfestival før alle andre! Denne kvelden kan du bli kjent med noen av poetene og poesien som står på programmet under årets utgave av Norsk litteraturfestival i mai.

*

Etterslått med Inge Eidsvåg

I disse dager kommer Inge Eidsvåg med en ny bok der han fordyper seg i noen av sine yndlingsdiktere. Han er grepet av Hans Børlis religiøsitet; han forteller om forholdet mellom Sigrid Undset og Knut Hamsun; han presenterer Cornelis Vreeswijks sterke liv og visekunst; han fordyper seg i sin yndlingspoet, Tomas Tranströmer – og han skildrer Edith Södergrans korte og intense liv.

Sentralt i boka står Alf Prøysen og Tor Jonsson, og denne kvelden vil Eidsvåg foreta en sammenlikning av de to: «En deprimert gledesspreder fra Hedmarken» og «en høyst oppegående sjølmorder fra Gudbrandsdalen».

*

Bibliotek- og litteraturhussjef Cathrine Strøm leder oss gjennom kvelden.

Boksalg og signering.

*

Inngang: 50 kr

Gratis inngang for studenter/skoleelever, uføretrygdede/arbeidsledige, og frivillige for Norsk litteraturfestival eller Lillehammer bibliotek og litteraturhus.

Billetter kjøpes/reserveres via Hoopla.

*

Velkommen! 

 • 00

  dager

 • 00

  timer

 • 00

  minutter

 • 00

  sekunder

Dato

21.03.2023

Tid

18:30 - 20:00
Lillehammer bibliotek og litteraturhus

Sted

Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Wieses gate 2 A