Kvinnehelse som politikk, feminisme og fag

Om hvordan kvinner taper i et helsevesen som ikke er laget for dem – med Liv Bjørnhaug Johansen og Johanne Sundby.

Gjennom århundrer har medisinsk forskning utelatt kvinner. Resultatet er at vi har store kunnskapshull om kvinners helse. Forfatter og sykepleier Liv Bjørnhaug Johansen har sett nærmere på forskning og praksis knyttet til kvinnehelse med utgangspunkt i fortellinger fra kvinners møter med helsetjenesten.

Johanne Sundby har i sitt livslange virke som forsker og lege med spesialisering i mødrehelse, vært særlig opptatt av at den medisinske forskningen ikke har tatt nok høyde for kjønn, og hun er fremdeles brennende engasjert i temaer som abort og barnløshet.

Liv Bjørnhaug Johansen (f. 1979) er sykepleier og forfatter av bøkene Den lange vakta. En historie fra et helsevesen på bristepunktet (2021) og Diagnose: Kvinne – Hvordan kvinnehelse havnet i medisinens blindsone (2023).

Johanne Sundby (f. 1951) er professor i medisin, og utdannet lege fra UiO, med spesialisering i fødselshjelp og kvinnesykdommer. Hun ledet den første NOU om kvinnehelse i Norge, i 1999, og i november 2023 ble hun tildelt Kongens Fortjenstmedalje for sin mangeårige og mangfoldige virksomhet innen kvinnehelse, både i Norge og internasjonalt.

Møt Liv Bjørnhaug Johansen og Johanne Sundby til samtale om kvinnehelse som politikk, feminisme og fag – og lad opp til kvinnedagen 8. mars!

Gratis inngang
Plass kan reserveres via Hoopla:
Foto:
Liv Bjørnhaug Johansen av Marit Fonn