Inn i skogen – med Anne Sverdrup-Thygeson

I samarbeid med Lillehammer bibliotek og litteraturhus ønsker DNT Lillehammer velkommen til et møte med Anne Sverdrup-Thygeson onsdag 6. desember kl. 18.
Anne Sverdrup-Thygeson er en profilert og entusiastisk formidler, og denne høsten er hun aktuell med boka Skogen – om trær, folk og 25.000 arter.
I boka strekker fortellingen seg gjennom tid og rom, fra en tippoldefars flora til nåtid, og fra et insekts lille liv under en barkebit til de milevide skoglandskapene. Anne Sverdrup-Thygeson byr på underholdende kunnskap om skogen, om skogsartenes intrikate samspill og om skogens betydning for vår historie og kultur.
Sverdrup-Thygeson er professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås, der hun forsker og underviser i naturforvaltning og biomangfold. Hun mottok Bonnevie-prisen i 2018 og Forskningsrådets formidlingspris i 2020. Hun har tidligere gitt ut «Insekter i Norge» (2021), «På naturens skuldre» (2020) og «Insektenes planet» (2018).
Den 10. oktober ble Anne Sverdrup-Thygeson tildelt Akademikerprisen 2023. “Hun en sjelden akademiker som utmerker seg både med en omfattende forskning og vitenskapelig produksjon, og en bred formidling i samfunnet. Hun har i Norge tatt rollen som en sentral formidler av hvordan artsmangfold og bærekraft henger sammen”, sier juryleder for Akademikerprisen Jan Inge Eidem.
Det blir god anledning til å stille spørsmål, slik at vi bedre kan forstå den naturen vi ferdes i på våre turer og aktiviteter.
Under en pause i programmet blir det enkel bevertning og mulighet for å sikre seg et eksemplar av «Skogen».
Til slutt har vi en kort programpost med info fra og om DNT Lillehammer.
Arrangementet er gratis og åpent både for DNT-medlemmer og ikke-medlemmer.
Med forbehold om endringer

Dato

06.12.2023
Expired!

Tid

18:00 - 20:00
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori

Arrangør

DNT Lillehammer

Andre Arrangører

Lillehammer bibliotek og litteraturhus
Nettsted
https://p.lillehammerbibliotek.no