GRIMSRUDSAMTALEN

Årets Grimsrud-stipend tildeles de to danske forfatterne, Sidsel Ana Welden Gajardo og Anna Rieder. Motivasjonen til å tildele årets stipend til to forfattere er et tematisk og språklig fellesskap. Likt Beate Grimsrud, er de begge interessert i grenseskikkelser og skriver om mennesker som befinner seg i sosiale randsoner og i psykens vold. De har også samarbeidet om ulike prosjekter, inkludert antologien «Hjertet er en fold med heste», som består av tekster skrevet av personer med tilknytning til psykiatrien. Men begge forfatterne tildeles hovedsakelig stipendet for bøkene de har skrevet individuelt. Hver for seg og sammen skaper Rieder og Welden Gajardo en litteratur som evner å belyse det tapre mennesket, både i lys og mørke.

Inngang 180 kr

Arrangert av Norsk Litteraturfestival: https://litteraturfestival.no/shows/grimsrudsamtalen/

dager

timer