En økonomisk politikk for de globale utfordringene

Vel møtt til foredrag ved Erik Reinert

Torsdag 28. april kl. 19.00 – på Lillehammer bibliotek og litteraturhus

Med utgangspunkt i aktuelle problemstillinger som pandemi, klima, prisvekst og fordeling, viser Erik Reinert hvordan det er på tide med økonomisk nytenkning – men også hva vi kan lære av økonomisk historie. Der dagens standardteori er basert på en metafor hvor  markedet skaper ‘spontan orden’, har energimarkedet nylig vist at det isteden kan bli ‘spontant kaos’ (som var tittelen på en bok Reinert ga ut i 2009).

Erik Reinert er samfunnsøkonom, siviløkonom, forfatter og professor ved Tallinn University of Technology, æresprofessor ved University College London og gjesteforsker ved Senter for Vitenskapsteori ved Universitetet i Bergen. Han er kritisk stilt til rådende markedstenkning og opptatt av økonomisk utjevning gjennom innovasjon og industriell utvikling.

Boka hans, How Rich Countries Got Rich and Why Poor Countries Stay Poor (Global økonomi) er oversatt til rundt 25 språk og ble av World Economics Association plassert på listen der de 10 beste økonomiske fagbøkene de siste 100 årene skulle stemmes frem.

Etter foredrag vil det bli åpnet for spørsmål og samtale med publikum. Samtaleledere og vertskap er Fredrik Øyen og Hans Tarjei Skaare.

I samarbeid med Lillehammer videregående skole.

*

Begrenset antall plasser. Elever ved Lillehammer videregående skole har fortrinnsrett. 

Inngang: 100 kr / Billetter kjøpes via GD Billett eller i døra. (Legges ut en tid i forveien). 

Gratis inngang for ungdom under 20 år, studenter og frivillige for Norsk litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer. Gratisbilletter må reserveres på GD Billett.

Lærere m/skoleklasser kan ta kontakt med: leder@litteraturhuslillehammer.no

Dato

28.04.2022
Expired!

Tid

19:00 - 20:00
Litteraturhus Lillehammer

Sted

Litteraturhus Lillehammer