portrett og bokomslag

NY DATO: Den lange vakta — Sykepleiernes maratonår

Sykepleier og forfatter Liv Bjørnhaug Johansen er aktuell med boka Den lange vakta – En historie fra et helsevesen på bristepunktet.

Møt henne i samtale med Gunnar F. Klinge på Litteraturhus Lillehammer onsdag 19. mai kl. 19.00

«Da koronapandemien rammet, sto sykepleierne i frontlinjen. På sykehus, sykehjem og i hjemme­tjenesten jobbet de intenst for å redde liv.

I Den lange vakta – En historie fra et helsevesen på bristepunktet blir vi med sykepleier Liv Bjørnhaug Johansen på jobb, i en hverdag som er snudd på hodet. Alvorlig syke får ikke treffe fortvilte pårørende. Ansatte må trylle fram isolater og ikle seg knitrende smitteverndrakter. Samtidig blir de selv utsatt for stor risiko. For sykepleierne øker arbeidspresset.

Hvor lenge kan de stå i en så intens jobbhverdag?

Helsevesenet som rekordraskt omstilte seg til å håndtere en pandemi, var allerede underbemannet og på bristepunktet. Hvilke konsekvenser har det for oss og for samfunnet? Hvordan kan vi styrke helsetjenestene våre så vi står bedre rustet ved neste krise?»
Kilde: Manifest forlag

Liv Bjørnhaug Johansen er sykepleier og temaredaktør i Tidsskriftet Sykepleien. Hun er opprinnelig fra Lillehammer, og nå bosatt i Drammen. Den lange vakta er hennes første bok, og den har allerede fått svært god mottakelse.

Gunnar F. Klinge er forfatter og idéhistoriker, og arbeider som seniorrådgiver ved Høgskolen i Innlandet.

Gratis inngang.
Norli Gravdahl bokhandel vil stå for boksalg, og forfatteren signerer gjerne.
Arrangementet er støttet av Gunnar Bjerkes kulturfond.

Smittevern:
Sitteplasser med god avstand. Begrenset antall plasser.
Navneregistrering er påkrevd av smittevernhensyn. Billetter er – snart – tilgjengelig på GD Billett.
Ved ledige plasser er det mulig å registrere navn/kontaktinfo ved inngang.
Med forbehold om endringer på kort varsel.

Foto: Marit Fonn

Stikkord: ,