Bokbad med Marta Breen

Breen er en prisbelønt sakprosaforfatter og en av Norges mest profilerte feminister. Hun har skrevet en rekke bøker om kvinnehistorie, musikk og feminisme, og er redaktør for den årlige utgivelsen Feministisk kalender. Blant hennes mange titler er bøkene Piker, vin og sang, Født feminist og Om muser og menn.

I samarbeid med illustratør Jenny Jordahl har Marta Breen gitt ut en rekke tegneserier, blant annet 60 damer du skulle ha møtt og Kvinner i kamp. Den sistnevnte er gitt ut i 28 land, som har bidratt til å gjøre Breen til en tydelig feministisk stemme også internasjonalt.

Marta Breen samtaler med Nansenskolens skrivekunstlærer Marius Emanuelsen de lange linjene i forfatterskapet hennes, og om hvor kampen mot patriarkatet står i 2023.

 

Inngang: 100 kr

Gratis inngang for frivillige (littfest/LBL), studenter, skoleelever og trygdemottakere

Billetter kan kjøpes her:

https://lillehammerbiblitt.hoopla.no/sales/event/bokbad-med-marta-breen

Billetter kan også kjøpes i døra, men kjøp gjerne på forhånd.

 

Arrangementet er en del av Nansenskolens bokdager

Nansenskolens bokdager er en litteraturfestival med ulike tematiske bolker: Prosadagen, Poesidagen, Debutantdagen og Et døgn med en forfatter.

Årets hedergjest er forfatter og samfunnsdebattant Marta Breen, som feires med tre programposter + avslutningsfest torsdag 2. november.

Arrangementene er åpne for alle og finner sted på Nansenskolen på dagtid og på Lillehammer bibliotek og litteraturhus på kveldstid i tidsrommet mandag 30/10 til torsdag 2/11-2023, med avslutningsfest på Oppland Kunstsenter siste dag.

Bokdagene er et samarbeid mellom Nansenskolen, Lillehammer bibliotek og litteraturhus og Oplandia senter for samtidskunst.

Programmet er støttet av Kulturrådet.

 

Foto: Åsmund Holien Mo for Cappelen Damm

Dato

02.11.2023
Expired!

Tid

18:30 - 19:30
Torget i biblioteket

Sted

Torget i biblioteket
Wiesesgate 2 A
Kategori
Nansenskolen

Arrangør

Nansenskolen
Nettsted
https://nansenskolen.no/