Bli kjent med biblioteket – Nasjonal bibliotekdag

Velkommen til en rekke små foredrag som gjør deg kjent med biblioteket og frivilligheten når Lillehammer bibliotek og litteraturhus markerer Nasjonal bibliotekdag 1. september.

Program:

Kl. 11.00-12.00: Bli kjent med Lillehammer Frivilligsentral

Sted: Leseriet – vårt nyoppussede leserom med behagelige stoler og hyggelig atmosfære

• Kl. 11.00-11.40: Bli frivillig? Kirsten Kallelid og tre frivillige fra Lillehammer frivilligsentral forteller hva det vil si å være frivillig og litt om de ulike aktivitetene som trenger flere frivillige i Lillehammer.
  • Kl. 11.45-12.00: Bli frivillig for Norsk litteraturfestival? Festivalen trenger nye frivillige, og forteller om hva det innebærer og alt du får igjen for å bidra under festivalen.

Du kan også bli frivillig her på Lillehammer bibliotek og litteraturhus: Vi setter stor pris på å få litt hjelp ved arrangementer. Ta kontakt om du er interessert!

Kl. 12.00-13.30: Bli kjent med Lillehammer bibliotek – historien, dagens tilbud og kunsten på veggene

• Kl. 12.00-12.25: Lillehammer biblioteks historie på 22 minutter – ved Grethe Borgen
  • Kl. 12.30-12.55: Bli kjent med bibliotekets tilbud: Cathrine og Camilla forteller litt om Meråpent og Bookbites, samt gir deg informasjon om høstens program.

Vi forflytter oss ut i foajeen for siste del av programmet:

Hvorfor markerer vi Nasjonal bibliotekdag?

Nasjonal bibliotekdag skal bidra til å sette biblioteket på dagsorden og gjøre flere kjent med biblioteket.
Biblioteket er rom for møter og samtaler om de temaer, tabuer og spørsmålene som opptar oss, og som litteraturen og samfunnsdebatten setter ord på. Vi vil takke alle som er innom biblioteket hver dag for å gjøre dette til et levende kunnskaps- og inspirasjonssenter. Og best av alt – det står i Norges lover at det skal være gratis for alle å skaffe seg kunnskap, innhente informasjon, lese en god bok, oppleve forfattermøter, fordype seg i aviser og tidsskrifter på biblioteket. Alt dette for å sikre et demokratisk Norge.
En lesende befolkning er en opplyst befolkning.
Årets tema for Nasjonal bibliotekdag er frivillighet, og vi vil blant annet benytte dagen til å synliggjøre tilbudet ved Lillehammer frivilligsentral.

Bibliotekene og frivilligheten har mye av samfunnsoppdraget til felles:

• Være inkluderende og motvirke utenforskap.
  • Skape meningsfulle fellesskap.
  • Skape levende lokalsamfunn.

01.09.2022