Andre verdenskrig. En samtale med Kolloen, Jaklin og Corell

Programleder: Hilde Sandvik

 Torsdag 4. november kl. 19.00 – på Litteraturhus Lillehammer 

«Er dere ikke ferdige med krigen snart?». Nei, er svaret da. Ikke vil vi det, og ikke skal vi det. Fortellingene må nå ut med nye stemmer og til nye generasjoner.

En av våre aller største forfattere, Ingar Sletten Kolloen, kommer med bind to av UNDER KRIGEN – Nå må vi tåle alt.  Kolloen spenner opp det store lerretet – han skriver om nazister og motstandsfolk, om hverdagsliv, sorg og svik. Målet hans er å fortelle: Slik var det å leve – under krigen.

Den kjente forfatteren Asbjørn Jaklin har krigen som spesialfelt.  Nå handler det om gulltransporten – hvordan embedsmann og politikere viste kløkt og snarrådighet og reddet de norske gullreservene. En spektakulær historie.

I over tre år har historiker Synne Corell jobbet heltid ved HL-senteret med denne boka. Den tar for seg de økonomiske sidene ved det norske holocaust – den såkalte likvidasjonen – og setter dette i sammenheng med de øvrige forfølgelsene – og deportasjonen. Denne boka kommer til å kaste nytt lys over den store debatten som pågår om det norske holocaust.

*

Boksalg ved Norli Storgata 61 – og signering ved forfatterne etter arrangementet. 

*

Inngang: Gratis!

Plasser kan reserves via GD Billett. (10 kr/bill.avg.)

Lærere m/skoleklasser kan ta kontakt med: leder@litteraturhuslillehammer.no

*

Arrangementet er støttet av Gyldendal Norsk Forlag

Dato

04.11.2021
Expired!

Tid

19:00 - 20:00
Litteraturhus Lillehammer

Sted

Litteraturhus Lillehammer