Å FØLGE HISTORIENS LANGE LINJER

Den britiske historikeren Peter Frankopan fikk et stort internasjonalt gjennombrudd med sin bok Silkeveiene, en bok om de asiatiske handelsrutene som formet den globale økonomien – og som nå har blitt viktige igjen. Nå er han aktuell med en bok om hvordan endringer i miljøet – vulkanutbrudd så vel som klimaendringer – har påvirket sivilisasjonene historisk. Den svenske vitenskapsjournalisten Karin Bojs brukte det siste innen DNA-teknologi for å spore familiens historiske røtter – og kom tilbake til istiden. Nå er hun aktuell med en spennende bok som snur opp ned på tidligere påstander om migrasjoner og kjønnsroller. Hva kan vi lære av å studere historiens lange linjer? Hvilke mønstre viser seg når man undersøker utvikling over tid?

Moderator: Tore Rem.

Inngang: 180 kr

Arrangert av Norsk Litteraturfestival: https://litteraturfestival.no/shows/a-folge-historiens-lange-linjer/

dager