Skrivi av Lesetips, Voksne

Du kommer i dag

Bibliografi

Tittel Du kommer i dag : roman
Forfatter Alnæs, Karsten , Norsk 1938-
Språk bokmål
Utgitt Oslo : Aschehoug , 2015 . – 204 s.

For tjue år siden forlot Anders kona Karen og deres to barn, til fordel for den unge, sprudlende og vakre arkitektkollegaen Cecilie. De flyttet til København, og har drevet et velrennomert arkitektkontor sammen. Nå er Anders litt over 60 år, og ligger på et pleiehjem i Oslo etter å ha fått slag. Han er delvis lammet og har vanskelig for å snakke.

En interessant og tankevekkende bok om menneskelige relasjoner

Mens han venter på et opphold på et rekreasjonshjem på Lillehammer, ligger han på pleiehjemmet og funderer over sitt liv. Cecilie kommer sjeldnere og sjeldnere på besøk. Men hver dag sitter det en annen kvinne ved sengen hans – det er Karen. Hun forteller om fortiden; om da de var unge, hadde små barn og om deres fine somre på landstedet. Nå kommer også barna på besøk, og barnebarn han ikke har hatt kontakt med. Anders hører på hva de sier, men har problemer med å kommunisere og uttrykke sine egne følelser.

Fram til nå har Anders tenkt lite på Karen og barna. Men så begynner han å tenke på den gangen han reiste fra dem. Angrer han? Kunne noe vært gjort annerledes? Hvem er egentlig denne Anders?

En interessant og tankevekkende bok om menneskelige relasjoner.

Sist endra: 7. desember 2019
shares